Liigu sisu juurde

Jäin rasedaks. Muide, mõnikord protsessi mõjutada isegi terviklikkuse limaskesta.

Kõigepealt peaksite pöörduma arsti vastuvõtule ja laskma välja selgitada kaebusi põhjustava haiguse nime, siis võimalusel ravida või soovitused elustiiliks. Siis hakkab elukvaliteet paranema. Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest sihipäraselt küsitlemata.

Seega pöörduge oma perearsti poole, et kõigepealt kinnitada või välistada tromboosi diagnoos, vajadusel edasi suunata tromboosikabinetti AS ITK-s. Kaljusaar Küsimus nr 47 Tere! Sooviks teada,et kuidas avalduvad sümptomid,kui kaelaveresooned on lupjunud?

Nimelt,olen ise Samuti katsudes on kaelasooned väga valulikud ja pinges,ning valu kiirgab ka vasakusse kätte ning ka hammas tuikab vahepeal vasakult poolt. Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole.

Raseduse ajal

Käes on vahepeal selline ebameeldiv tunne ja vasakul pool lõualuus samuti,nagu oleks seest poolt paistes või turses midagi. Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud 5,8. Arst ei määranud dieeti. Kas võibolla,et kaelaveresooned on ummistunud? Samuti on vasakul pool peas ka valud, silma juures. Pigem on Teil tegemist kaelaihaste pingest tingitud valudega see on katsumisel valus, ateroskleroos veresoontes ei ole katsumisel valus või lülisamba kaelaosa tõmmates valu allosas 9 kuud.

Pöörduge oma perearstile, kes aitab Teie probleemi põhjuse välja selgitada Parimaga, dr. Kurb on see, et olen ülekaaluline ning reie ümbermõõt on 53 cm.

Olen kogu kaubanduses ja ka interneti poodides näinud minule vaja mineva rõhuga mmHg vaid kuni 45 cm ümbermõõduga. Kas tõesti ei olegi neid suuremaid või ei ole neid Eestis suuremaid? Kas saan siis kanda väiksema rõhuga või saab neid suuremaid kusagilt siiski tellida? Seal on võimalus tellida täpselt isikliku suuruse järgi. Juhul, kui see variant osutub liiga kalliks, on kindlasti heakui kannate kasvõi nõrgema kompressiooniga sukki.

Küsimus nr 45 Millises vanuses või olukorras on mõtet teha trombofiiliku lastele trombofiilia-uuringuid? Tegemist on tüdrukutega. Küsimus nr 44 Saan tromboosi ravimit Xarelto. Süvaveeni tromb avastati mais ja tänaseks olen juba paar kuud seda söönud, varem ka süstisin.

Kas võin tarbida toidulisandit Spirulina? Ega nendele toidulisanditele vastunäidustusi pole koos Xareltoga? Seega keelatud toidulisandite kasutamine pole. Kuid soovitaksin arvestada siiski asjaoluga, et neid uusi ravimeid on oluliselt vähem aega uuritud ja kasutatud. Tromboosi ravi on hädavajalik, hõlmikpuu ekstrakti kasutamine ilmselt mitte.

tõmmates valu allosas 9 kuud

Võib-olla siiski alustada toidulisandi kasutamist, kui olete ravi lõpetanud? Aga seniste teadmiste baasil teada olevaid kõrvaltoimeid pole. Küsimus nr 43 Olen 69a. Kordagi ei ole olnud probleeme ja doosi ei ole vaja olnud muuta. KH äärmiselt põhjaliku uurimise tagajärjel ei leitud.

Kästi asendada Marevan Pradaxaga, mida ei ole nõus ükski arst välja kirjutama puudub HK dotatsioon ja kardioloogi otsus oli siiski riskida ja jätkata Marevaniga. Kuidas toimida? Sellel preparaadil pole tõesti haigekassa soodustust, aga näidustus kodade virvendusarütmiga insuldi profülaktikaks on täiesti olemas. Küsimus on enamasti ravimi hinnas. Kui Te olete suuteline Pradaxat ostma, siis ei tohiks olla probleemi selle ravimi kasutamises.

Kui Teile aga hind üle jõu käib, siis on probleem olemas. Teine asi on muidugi see, et ka Pradaxa kasutamisel võib tüsistusena tekkida verejooks. Mõlemad preparaadid on ju antikoagulandid, toimemehhanism erinev, kuid toime sarnane. Seega me ei saa anda garantiid, et ka selle ravimi kasutamisel hemoglobiini langust ei teki. Ma tõmmates valu allosas 9 kuud, et peate ikka oma kardioloogiga need asjad korralikult läbi arutama.

Küsimus nr 42 Olen süvaveeni tromboosiga haige. Perearst kirjutas mulle antidepressandi — Ciraset 10 mg, juurde võtan esialgu xanaxit. Ciraseti infolehes on kirjas, et ravim mõjutab INR taset. Saan aru, et seda ravimit tarbides pean ravi jooksul iga nädal tegema INR analüüsi. Kas see on mulle sobilik ravim? Ka nendel patsientidel, kellel INR püsib muidu väga stabiilselt terapeutilises vahemikus. Kui aga uue ravimi lisamise järgselt INR ei muutu või stabiliseerub kiiresti teiseks-kolmandaks määramisekssiis edasi pole vajadust tingimata iga nädal analüüsi teha.

Tavaliselt võetakse ka antidepressanti pikemalt, vähemalt 3 kuud. Uuesti oleks vaja INR analüüsi kontrollida mõned päevad pärast ravimi kasutamise lõpetamist. Nii tuleks käituda kõikide ravimitega, mis raviskeemi lisatakse ehk mis ei ole püsivalt Marevani kõrval raviskeemis. Küsimus nr 41 Tere. Olen 18 aastane naine ning 2 nädalat tagasi avastati kopsuarteri vasakus alasagara harus ja osalt ka alasagara segmentaalsetes arterites trombimassid.

Põhjuseks antibeebipillide kasutamine. Haiglas sain süste ning Marevani, kodus jätkan raviga Xarelto 15mg x 2. Sooviksin teie arvamust ravimi Xarelto kohta. Ning tegelesin eelnevalt võrkpalliga, millal ja kui intensiivselt võiksin treeninguid jätkata?

Korralike ja suurte ravimuuringutega on tema efektiivsus süvaveeni tromboosi ja KATE ravis tõestatud. Loomulikult pole meil veel suurt isiklikku kogemust, aga ka see tasapisi suureneb ja siiani negatiivset tagasisidet ravimi koht pole minul ega mu lähimatel kolleegidel küll olnud. Tahaksin ainult meelde tuletada, et ravi esimesel kolmel nädalal on 15 mg kaks korda päevas ja pärast kolme nädalat on ravi üks 20 mg tablett üks kord päevas.

Treeningute alustamise kohta on nõuannet raskem anda. Kui Teil pole enam mingeid kaebusi, siis võite tasakesi treeningutega alustada, aga vältida tuleks sellist treeningut, kus on kukkumiste-vigastuste oht olemas.

Küsimus nr 40 Tere, olen 23 aastane, naine. Kuna kateetrite sisestamise kohta tekkis suur sinikas ning see koht oli tõmmates valu allosas 9 kuud, ei saanud ma korralikult kõndida ~ nädala peale protseduuri kõndisin ikka, aga mitte väga pikki vahemaid. Nüüdseks on kõik korras, aga kõik need kolm kuud ma olen pidevalt kartnud trombi, kuna ma ei tea selle kohta just palju. Minu küsimus on- kas protseduurijärgne oht trombi tekkeks peaks peale kolme kuud olema kadunud? Mida ma peaksin jälgima kui üldse?

Pärast kolme kuud on protseduuride järgne tromboosioht tõesti kadunud. Aga alati, kui on tervisemuresid, tuleb perearstiga nõu pidada. Rahulikku jõuluaega! Küsimus nr 39 Tere, olen Jäin natuke rohkem, kui 2 kuud tagasi välismaal haigeks. Raviti haigusi mis hilisel uurimisel osutusid valeks ja jäeti ravimata haigus ed mis oleks vajanud suuremat tähelepanu. Võtsin kuu ajaga alla ligemale 12 kg, selle sama haiguse käigus.

Üldiselt olen aktiivne inimene ja töö on olnud pidevalt jalgadel. Viimase kuu aja jooksul olen hakanud tundma oma vasakus käes ja jalas eriti jala laba osas valu, nõrkust, krampi ja surinat.

Kurtsin seda ka perearstile, aga ta ei pööranud suuremat tähelepanu. Vahel harva lööb ka paremas käes paar sõrme nõrgaks ja siis krampi. Aeg ajal lööb ka tugevaid torkeid südame piirkonnas… kas tõsiseks muretsemiseks on põhjust? Püüan end tõmmates valu allosas 9 kuud rahustada, et võibolla on tegu lihtsalt lihaskrampidega…aga samas millest need kül nii äkki tekkinud on?

On tehtud vereanalüüsid mis arsti sõnul kõik olid normis. Palun väga vabandust, kui tülitan vales kohas. Väga raske on Teile nõu anda, sest kaebused, mida esitata on väga mittespetsiifilised, s. Samas jätate nimetamata, missugust haigust milliseid haigusi põdesite. Küsimus nr 38 Tere, olen võtnud pille umbes 8 kuud. Mingil hetkel on jala siseküljele — põlve juurde suurem sinine koht tekkinud, nagu oleks veresoonelaiend vms.

Ise arvan, et tekkis rasedusega, nüüd enam väga kindel ei ole. Suvel mäletan, et oli pidevalt õhupuudus ja jõuetu olek. Nüüd on pigem peavalud ja jalgadele mõned sinakamad kohad juurde tekkinud. Kas peaksin igaks uhuks pillide võtmise lõpetama ja pöörduma perearstile?

Loogiline oleks siiski toimida nii, et kõigepealt pöördute perearstile ja arutate temaga oma mured läbi ning siis vajadusel, kui arst seda tõmmates valu allosas 9 kuud, lõpetate mingi ravimi tarvitamise või teete vajalikud uuringud. Ei ole mõistlik internetist või foorumitelt saadud teadmiste kildude alusel teha ravi muutvaid otsuseid. Väga paljudel juhtudel on siiski oluline vahetu kontakt arstiga, kes kuulab ära Teie kaebused ja teeb ka alati esmase ülevaatuse ning seejärel juba järgnevad otsused.

Küsimus nr 37 Eile tundsin, et vasak käsi on küünarnuki lähedalt valus. Lähemalt uurides leidsin, et katsudes oleks naha all nagu muna. Täna hommikul ärgates oli käsi nö surnud samuti. Kas tegu võib olla tromboosiga? Tromboos ei väljendu tavaliselt konkreetselt piiritletud väikese koldena, turse tekib enamasti ikka suurel osal või isegi tervel jäsemel. Küsimus nr 36 Tere, mu vanaema käis põlve operatsioonil ja peab nüüd 1,5 kuud pikali olema, et tromboosi ei tekiks.

Operatsioonist on nüüd möödas pea 3 nädalat ja eile jäi tal alaselg väga haigeks ja on väga valus…. Kas seal võib olla tromboos või on siiski külm läbi käinud?

Kuulen küll esimest korda, et tromboosi ärahoidmiseks on määratud voodirežiim. Vastupidi, voodisolek, s. Kardan, et olete koos vanaemaga küll millestki väga valesti aru saanud.

  1. Sünnitusabi probleeme Muud probleemid Tõenäoliselt ei ole see, kes sai ema naine ei saa kiidelda, et mitte üks kord kõik 9 kuud ei tunne valu kõhu piirkonnas.
  2. Normaalselt laskuvad munandid kõhuõõnest läbi kubemekanali munandikotti looteea viimases kolmandikus.
  3. Uriini mull haiguse põhjustab ravi
  4. Kas põie põletik edastatakse
  5. Valu allosas kõhu all kuidas eemaldada
  6. Sagedamini esinevad meestehaigused
  7. Miks tõmba kõht raseduse alguses?

Alaselja valu ja paistetus pole siiski sümptomid, mis tromboosile viitaksid. Äkki ongi põhjuseks see pikk lamamine. Ruttu voodist välja! Küsimus nr 35 Minul oli Nüüd on soov uuesti rasestuda. Naistearst arvas, et võiksin enne rasestumist võtta Hjertemagnyli tablette ja hiljem kui jään rasedaks siis hakkan süstima.

Mis koguses peaksin tabletti võtma ja kas see on OK, kui mul on olnud varem kaks korda kaksteistsõrmiksoole haavand? Ja mis koguses ma hiljem madalmolekulaarset hepariini peaksin süstima? Selleks süstitakse madalmolekulaarset hepariini profülaktilises doosis kogu raseduse aja ja 6 nädalat pärast sünnitust.

Venoosse tromboosi profülaktikas ei ole aspiriinist Hjertemagnyl kasu. Võib-olla oli Teie günekoloogil mingi muu põhjus selle soovitamiseks?

Soovitan võimalusel enne teha ka gastroskoopia, et hinnata võimalike tüsituste veritsuste riski. Vajadusel saab ju määrata paralleelselt mao kaitseks ravimeid, näiteks prooton-pumba inhibiitoreid. Kui Teil oli rasedusega seotud süvaveeni tromboos, kas trombofiilia markerid on Teil määratud?

Küsimus nr 34 Kas on kusagil olemas mingi kirjandus õige toitumise kohta tromboosiga? Mitmel interneti leheküljel on küll kirjas mida võib ja mis ei ole kasulikud, kuid kas kusagil räägitakse retseptidest?

Kuivõrd tromboosiga on üles kerkinud ka kolesterool ja kui lugeda mida ühe puhul võib ja teise puhul ei ning vastupidi, siis on küll tunne, et peaaegu tõmmates valu allosas 9 kuud ei tohi.

Tõtt öelda ei oska ka perearstid sellel teemal eriti sõna võtta, ehkki haigus ei ole ju eriti haruldane. Tahaks hakata kasutama ka vitamiine ja toidulisandeid, kuid jällegi on see, et keegi ei oska midagi öelda, soovitada. Venoosse tromboosi korral ei ole tegelikult rangeid toitumissoovitusi, süüa tuleb tervislikult ja kindlasti on väga oluline jälgida, et kehakaal ei oleks suur.

Sest ülekaal ise on nii arteriaalse kui venoosse tromboosi riskifaktor. Erandiks on muidugi tõmmates valu allosas 9 kuud juhud, kui on rakendatud ravi Marevaniga. Sel juhul tuleb küll toitumist hoolikamalt jälgida. Sellest on pikemalt juttu meie kodulehel Patsiendi rubriik, peatükk Varfariin Marevan. Ka toidulisandite ja vitamiinide kasutamine Marevaniga ravi perioodil ei ole soovitav, eriti tuleks vältida K-vitamiini sisaldavaid preparaate ja toiduaineid. Arteriaalse tromboosi ja kõrge kolesterooli puhul on toitumissoovitused loomulikult pisut rangemad.

Kõrge kolesterooliga patsientidele on head toitumisalased soovitused näiteks saadaval netis lehel www. Küsimus nr 33 Tere, olen Põdesin jõulude ajal kopsuarteri trombembooliat. Hetkel tarvitan Marevani 7,5 mg ja perearsti määratud Atorvastatini kolesterooli alandamiseks mis ootamatult kõrgeks läks.

Aeg-ajalt on mul tunne nagu hakkaks pea ringi käima mõnikord kõrvus kumiseb, pulss tõusebvõib tekkida ka kerge paanika, et hingamisraskused korduvad. Kas sellised peapööritused on normaalsed või mida nendega ette võtta saaks?

Selle haiguse puhul sõltub patsiendi enesetunne palju sellest, kui ulatuslik haigus oli, s. Tavaliselt küll korraliku Marevan ravi foonil kui INR on vahemikus kaebused taanduvad suhteliselt kiiresti.

Teil peaks ka nagu olema pigem nii, et vaevused taanduvad. Muidugi võib olla, et kaebusi võimendabki kerge paanikahäire, sest haigus iseenesest on tõsine ja hirm selle kordumise ees on igal inimesel.

Aga kaebuste põhjuseks võib-olla hoopis mõni muu lisandunud terviseprobleem, näiteks vererõhu kõikumine jne. Soovitaksin perearstiga nõu pidada, võib olla on vajalikud lisauuringuid. Probleemide püsimisel võib perearst suunata Teid ka meie haigla tromboosikabineti vastuvõtule. Küsimus nr 32 Mul on diagnoositud faktor V Leideni mutatsioon. Vasema jala süvaveeni tromboos all sääreosas ca 2 aastat tagasi, sellest ajast peale pidev marevaniga ravi, INR 1,6 doos 12mg.

Viimase kuu jooksul on jalg rohkem turses, tugev kuumav valu kohe, kui hommikul tõusen. Tugisukata üldse olla tsüstiit salv torudes kannata.

Jalg on ka ümbermõõdult kogu ulatuses tunduvalt jämedam kui parem jalg. UH doppler reieosast põlveni midagi uut ei leidnud eelmisel nädalal teginsääreosa arst ei vaadanud.

Kuidas edasi käituda? Mis oli põhjus, miks sääre osa ultraheliga ei vaadatud, seda ei oska kommenteerida.

Kirjelduse järgi võib küll kahtlustada, et Teil on välja kujunenud nn. Aga kuna kirjeldate, et just viimasel kuul on asi jälle hullemaks läinud, siis oleks ilmselt vajalik ikkagi ultraheli uuring terve jala süvaveenidest. Mõnikord on vaja trombide lahustamiseks hoida INR kõrgemas vahemikus 3- 3,5. Mõnikord on vajalikud täiendavad uuringud, et korduva tromboosi riskifaktoreid hinnata. Pidage nõu perearstiga, kindlasti suunab ta Teid vajadusel tromboosikabinetti või veresoonte kirurgi konsultatsioonile.

Ärge ainult loobuge tugisukkade kandmisest, nende kasutamine on näidustatud v. Küsimus nr 31 Olen 38 aastane naine. Põdesin aasta tagasi kopsuarteri trombembooliat, mille tõmmates valu allosas 9 kuud Leideni mutatsioon ja antibeebipillid. Tarvitan Marevani 7,5mg ja 9mg vahelduvalt ülepäeva. Nädala pärast on mul plaanis Silmakliinikus väike op. Mitu päeva enne op.

Loen Teie kirjast, et kopsuarteri trombemboolia oli Teil aasta tagasi. Reeglina ravime me kopsuarteri trombembooliat Marevaniga kuus kuud. Kas olete oma raviarstiga sel teemal rääkinud?

tõmmates valu allosas 9 kuud

Võib-olla on võimalik Marevan ravi lõpetada? Kui muidugi ei ole mingeid erilisi asjaolusid, mis sunnivad ravikuuri pikendama. Aga loomulikult teeb ravi valu pms-i allosas kõhu all otsuse Teie raviarst!

Küsimus nr 30 Tere, tutvusin varem esitatud küsimustele antud vastustega leheküljel allpool, kuid kahjuks pole samasugust küsimust keegi teine varem küsinud. Käisin oma murega haigla vastuvõtutoas. Mul on üks jalg paistes. Kõndides paistetus suureneb. Valu ei ole, lonkama ei sunni, mingeid surinaid ega kihelemisi ei ole ja midagi muud ei oska kaevata. Tehti analüüsid, öeldi, et mingid dimeerid on ühikut, norm pidavat olema 0,5. Öeldi, et analüüsi tõus on liiga väike ja see ei näita midagi, sest jala veresoonte ultraheli on korras.

Mis teie arvate minu jala tursest ja probleemist? Mis tõmmates valu allosas 9 kuud põhjus võiks olla? Millega saaks seda ravida? Nüüd ma ei teagi, kas oleks mõistlik minna oma perearsti juurde või peaks kiirabi kutsuma? Küsimusi sai mitu aga ehk saate neile vastata. See tähendab, et süvaveeni tromboos lülitati välja ehk Teil ei ole haigust, mille puhul peab kiiresti ravi rakendama.

D-dimeerid on analüüs, mille väärtus on alati tõusnud, kui tegemist on süvaveeni tromboosiga, see on tõsi, kuid D-dimeeride tõus võib olla seotud ka paljude teiste seisundite ja haigustega, see tähendab, et ta ei ole väga spetsiifiline analüüs. Peale süvaveeni tromboosi on veel palju haigusi, mis võivad jala või jalgade turseid põhjustada, näiteks südamepuudulikkus, neeruhaigused, traumad, liigesprobleemid, lümfi äravoolu takistustega seotud haigused jne.

Loomulikult peate pöörduma oma perearsti poole! Kui me kutsume kiirabi asjata, siis ühel päeval võib juhtuda, et kui me tõesti vajame erakorralist abi, võib see abi hiljaks jääda.

Küsimus nr 29 Tere! Mu emal on tehtud jala veenioperatsioon jala pinnal olid enne näha looklevad jämedad veresooned; nüüdki jalad pidevalt tursuvad kuuma ilma ja koormusega. Ka minul näha jalgadel peent veresoontevõrgustikku ja siin-seal ka jämedamaid looklevaid veresooni olen 38 a. Peavalude profülaktikaks võtan aeg-ajalt verd vedeldavat Hjertemagnyli, sest peavalud tulevad mul kergemini, kui veri pakseneb. Kas Hjertemagnyl võiks jalaveresoontes probleeme ennetada või on asi hoopis vastupidine?

Ei ennetuses ega ravis. Kui Teil on tekkinud juba pindmised jala veresoonte laiendid, siis võib abi olla hoopis tugisukkade kandmisest. Vaadake meie tromboosi leheküljelt patsiendi materjalide rubriigist. Ja kindlasti on oluline liikumine, õigete jalatsite valik ning jalgadele vajalikul hetkel ka puhkuse andmine.

Proovige kasutada ka Lioton salvi, kui jalad väsinud ja turses. Küsimus nr 28 Tere! Kas on reaalne, et 16 aastasele tütarlapsele pandi diagnoosiks kopsutroomboos ja öeldi et elada on jäänud 1,5 kuud? Kas on tõesti võimalik, et mingid ravimid või kirurgiline sekkumine ei aita? Kindlasti pole see reaalne.

Kopsuarterite trombemboolia võib tõesti olla ka aastasel tütarlapsel, aga selle haiguse raviks on olemas väga head ravimid.

Ja paranetakse sellest haigusest väga hästi. Enamikel juhtudel on juhtival positsioonil siiski üks või teine haigus.

Noorematel ja seksuaalselt aktiivsetel meestel on tüüpilisemateks põhjusteks suguhaigused kõige sagedamini sugutrakti klamüdioos. Sageli kaasub või eelneb sellistel juhtudel munandimuutustele ka tõmmates valu allosas 9 kuud kusitipõletik. Vanematel meestel, kellel esineb ka juba oluline kusemistakistus, on tüüpilisteks tekitajateks tavamikroobide sekka kuuluvad uropatogeenid, kõige sagedamini kolibakter E. Haiguse algfaasis, enne munandi või munandimanuse põletiku teket peab olema tekkinud ka eesnäärmepõletik.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.

Haigust iseloomustab tüüpiliselt valu munandis, munandi ja munandimanuse suurenemine ja nende valulikkus katsumisel. Alaägedalt kulgevatel juhtudel võivad vaevused ja haigusnähud olla mõõdukad. Ravi kestab enamasti kümmekond päeva, kuid munandi ja munandimanuse suurenemine võib püsida veel mitu kuud pärast aktiivse haigusfaasi möödumist.

Ebapiisavalt ravitud juhtudel, prostatiidi või suguhaiguse püsimajäämisel võib põletik muutuda krooniliseks ja ägenemised hiljem korduma jääda.

Järelkontroll sugutrakti põletike välistamiseks on hädavajalik. Epididümiit ja orhiit on mehe tervisele ohtlikud, sest nende tagajärjel võib mees jääda viljatuks ja kahepoolse põletiku puhul võib oluliselt väheneda ka meessuguhormoonide tase organismis. Mumpsorhiit saab tekkida alles munandi teatud arengujärgus — pärast puberteedi algust. Munandipõletikule eelneb tavaliselt süljenäärmepõletiku parotiidi kliiniline pilt.

Ülioluline on ravi kiire algus, sest ravi hilinemisel tekitab haigus tõsise munandikahjustuse. Fimoosiks ehk eesnahakitsenemuseks nimetatakse seisundit, mille puhul eesnahk on kitsenenud sedavõrd, et eesnaha vaba tagasiliikumine või -lükkamine üle peenisepea on takistatud.

Fimoosi võib jagada füsioloogiliseks ja patoloogiliseks. Füsioloogiline fimoos esineb poistel kuni 5—9 eluaastani ja ravi ei vaja. Patoloogiliseks nimetatakse fimoosi, kus eesnahakitsenemus on tekkinud kas anatoomiliste eripärade või väliste nahamuutus tüüpiliselt kas trauma või põletiku tagajärjel mõjurite toimel. Enamik poisslapsi sünnib, peenisepea eesnahaga täielikult kaetud. Sellist situatsiooni nimetatakse füsioloogiliseks loomulikuks fimoosiks.

tõmmates valu allosas 9 kuud

Eesnaha vabanemine liidetest peenisepeaga ja liikuvuse teke üle peenisepea tekivad järk-järgult enamasti poisi 2. Mõnel puhul võib see sündida isegi mõni aasta hiljem.

Toore jõuga eesnaha üle peenisepea venitamine võib põhjustada naha rebenemist, veritsust ja armistumist. Samuti võib see põhjustada lapsele ka vanematele tõsise psühholoogilise trauma.

tõmmates valu allosas 9 kuud

Mõnikord võivad lisaks eesnaha kitsenemisele või ka ilma kaasneva kitsenemiseta esineda liited eesnaha ja peenisepea vahel.

Ka need liited on venituse ja vajadusel hormoonraviga korrigeeritavad. Varase lapseea fimoos vajab aktiivset ravi juhtudel, kui eesnaha ava on sedavõrd kitsas, et kusemine on püsivalt raskenenud vajab pingutust või kui tekib korduvalt eesnahaalune põletik, mis väljendub punetuse ja ebamugavustundena. Fimoosi raviks tuleb pöörduda lapseeas lastekirurgi, täiskasvanueas meestearsti vastuvõtule.

Sõltuvalt fimoosi raskusastmest rakendatakse vastavaid ravimeetodeid.

tõmmates valu allosas 9 kuud

Enamikul juhtudel piisab regulaarsest mõõduka jõuga, kuni valu tekkeni läbiviidud eesnaha venitusest. Enamasti näitab arst ette, kuidas ja millise piirini oleks mõistlik eesnahka venitada ja hiljem jätkavad raviprotseduuri kodus vanemad või poiss ise. Täiskasvanueas venitab eesnahka mees ise või võetakse vastav tegevus heas partnersuhtes seksuaalse mängu osaks.

Sageli kasutatakse venitusele lisaks ka eesnaha kitsenenud alale määritavaid hormoonkreeme, mis muudavad naha elastsemaks ja kiirendavad soovitava ravitulemuse saavutamist. Venitusravi kestab tavaliselt mõne nädala, mõnikord läheb soovitud tulemuse saamiseks siiski märksa enam aega.

Kui eesnahka õnnestub juba üle peenisepea viia, võib hormoonkreemi kasutamise lõpetada, kuid venitamist tuleb siiski fimoosi taastekke välimiseks iga päev jätkata. Kui venitus ja hormoonravi ei ole tulemust andnud või on tegemist eesnaha armistumise või harvaesineva anatoomilise vormiga, kus eesnaha ots ongi väga kitsas, rakendatakse operatiivset ravi. Parafimoos on seisund, kus peenisepea taha liikunud või tõmmatud eesnahka ei õnnestu loomulikku asendisse tagasi viia.

Parafimoos võib tekkida, kui kitsas eesnahk tõmmata jõuga üle peenisepea. See võib tüüpiliselt juhtuda esimeste suguaktide ajal. Eesnaha kude võib vägivaldse venituse käigus saada tugevalt traumeeritud, mille tagajärjel tavaliselt mõne tunni möödudes tekib eesnaha paistetus ja tugev valu.

Parafimoos vajab võimalikult kiiret meditsiinilist vahelesegamist. Enamik parafimoosi juhtudest õnnestub spetsialistil likvideerida ilma operatsioonita. Kui selline seisund on kestnud kaua ja tekkinud on suur turse, võib vaja minna operatsiooni, mille käigus eesnahk laiendatakse või eemaldatakse. Kusemishäiretest on prostatiidile iseloomulikud just ärritustüüpi vaevused: sage kusemine, pakiline kusemivajadus, öösel kusel käimine.

Valu-ebamugavust võib tüüpiliselt tunda munandi ja pärasoole vahel, munandites, peenises, ümfüüsi peal, harvem alaseljas. Noh, kui sa tead, milline on tema raseduse ja tunda valu alakõhus või alaseljas, ja tõmmates valu allosas 9 kuud enam, kui märkate isegi vihje määrimine, ärge kartke - kohe minna appi günekoloog. Pöörduge koheselt arsti poole! On kurb, et sellest aru saada, kuid peaaegu iga neljakümnenda raseduse võib katkeda. Ja lõviosa kõik langeb algstaadiumis - esimesel trimestril.

Mõnikord põhjustab raseduse katkemist on selge, kuid sageli ei saa nimetada isegi arstid - kes kuidagi õnnestub kõvasti tööd, et viia tõmmates valu allosas 9 kuud korrusel käes vanem laps lisaks jalutuskäru ja kotid ei esine ebamugavust, rääkimata oht katkestus raseduse või isegi valu. Teised naised võivad kaotada oma last lihtsalt komistas või järsus kurvis. Ja sa pead olema tundlikud seoses ise, isegi siis, kui kõik, mis juhtub, ei ole uus ja esimene rasedus tunned imeline ja mao sa kunagi haige - sa ei saa kunagi kindel olla teatud, et seekord Samuti toimub sujuvalt.

Sa pead kutsuma "kiirabi" kohe, kui märkate järgmisi sümptomeid: Valu suureneb Kui valu on väike ja ei muuda oma intensiivsusega, võite kergesti saada arsti üksi - kõige tõenäolisemalt on teie valu on füsioloogiline ja ei kujuta endast ohtu. Aga kui valu tugevneb, alt tõmmates väga raske, me peame tegutsema kohe - see võib viidata abordi on alanud. Võtke pill shpy, voodisse minna ja oodata saabumist arstid seal.

Ja ärge proovige panna midagi oma kõhuga - mitte tõmmates valu allosas 9 kuud ega kuum! Valu sa nii ei saa lahti, kuid tüsistusi teenida suure tõenäosusega. Valu muutub kinnisidee Tavaliselt valu ei tohiks olla liiga mures tuleviku ema.

Aga sel juhul, kui valu muutub liiga pealetükkiv ja takistada teil keskenduda midagi, on mures. Ärge võtke võimalusi - kutsuda arst. Parem on lasta hajutada oma hirmud, kui te ei pane alguses tõsine probleem. Ranged lokaliseerimine valu See peaks murelikuks ja kui valu on lokaliseeritud kuskil mingi kindla koha - tihti kubeme. Sel juhul peate ultraheli, et aidata määrata, kas te ei teki sellist ebameeldiv nähtus emakaväline rasedus.

Määrimine Kui sa ei ole lihtsalt kõhuvalu, ja ikka märkate veritsust, peate pöörduma arsti poole niipea kui võimalik. See ei ole tähtis, palju verd ja paar tilka, kahvaturoosa, pruun või punane kõrghetk - need kõik näitavad, et midagi läks valesti ja sa pead aidata last. Muide, mõnikord juhtub ja vere üksi, ilma valu - on see veidi alakõhus sips.

Võimalik on, siis hakkas eraldumine munarakk - teisisõnu, raseduse katkemist. Aga ärge kohe paanikasse - enamasti õigeaegne ravi võimaldab seisata ning nende suunda haiguse käigus, ja valgus on ilus terve laps.

Kuid mõningatel juhtudel paraku verejooks võib viidata vastamata abort ja naised vajavad puhastamist emakaõõnde. Samuti, kui teil on midagi segi või pugaet- ei pruugi bolit- kõht, arst peaks viitama kuidagi. Ainult arst saab läbi uuringu, et hinnata olukorda ja leevendada oma hirmud. Või kui sa midagi valesti, määrata ravi.

Seetõttu sulgeda sakk nüüd rasedate - on tark näpunäiteid te ei leia - ja mine kliinikusse. Sünnitusabi probleeme Valu alakõhus raseduse ajal on jagatud kahte liiki - sünnitusabi ja ämmaemandus. Viimase poole aasta jooksul on veritsus olnud pidev. Viimati käisin proktoloogi juures just pool aastat tagasi ja ta ei näinud seal midagi viga olevat.

tõmmates valu allosas 9 kuud

Paar kuud tagasi diagnoosis androloog mul vaatluse ja küsitluse järgi ägeda eesnäärme põletiku, kuid analüüsid isegi korduvad ei näidanud ikka midagi. Igaks juhuks tegin kuuri läbi Relifexiga.