Liigu sisu juurde

Saan aru, et on vaja tõsta Marevani annust kui tulemus on 1, Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust.

Sümptomite iseloom sõltub trombi tüübist ja tekkekohast. Venoosne tromboos Veenisisesele trombile on iseloomulikud järgmised sümptomid: Valu, turse ja punetus trombi piirkonnas Tugev valu kahjustatud piirkonnas Kuum nahk hüübe piirkonnas Esiletungivad veenid, mis on nahapinnast kõrgemal Madalapoolne palavikSõltuvalt venoosse tromboosi tüübist, võivad Sul olla lisaks eelpool nimetatud vaevustele spetsiifilisemad sümptomid.

Näiteks, kui sul on süvaveeni tromboos, mis tähendab hüüvet ühes sügaval asetsevates veenidest, siis võivad sul olla järgmised sümptomid: Valu või turse ühel säärel enamasti sääremarja piirkonnas Jala nahk muutub kahvatu siniseks või punakas-lillaks Kui süvaveeni trombi ei ravita, võib tekkida kopsu trombemboolia jala veenides tekkinud hüüve võib liikuda mööda veresooni kopsu.

Kopsu trombembooliale on iseloomulikud järgmised sümptomid: Õhupuudustunne, mis või tekkida järk-järgult või järsku Valu rinnus, mis võib süveneda sügaval sissehingamisel Vereköha Arteriaalne tromboos Tavaliselt arteriaalse tromboosile eelneb arterite aterosklerootiline kahjustus.

  • Kõhu allosas vasakul väga valutab
  •  Вы заплатили ему десять тысяч долларов? - Она повысила голос.

Lubinaastud ahendavad veresoone valendikku ja takistavad verevoolu. Vahel lubinaast rebeneb ja sinna tekib verehüüve ehk tromb. Sõltuvalt arterist, kus tromb tekib, võib see põhjustada erinevaid haigusi: Südameinfarkti Perifeersete arterite haigust kui tromb tekib jalgade arterites Kui südamelihast verega varustavas arteris pärgarteris verevool väheneb oluliselt või lakkab, valu suitsetamises ja kõhu allosas südamelihase infarkt.

Südamelihase infarktile viitavad sümptomid: Tugev valu rinnus või ebamugavustunne rinnus Hingeldus Naha kattumine külma higiga, jume muutumine halliks Pearinglus Iiveldustunne või oksendamine Kui Sa arvad, et Sinul või kellelgi Su tuttaval on südameinfarkt, siis kutsu koheselt kiirabi numbril Ära viivita abi kutsumisega! Kui tromb takistab verevoolu aju verega varustavates arterites, võib see põhjustada insuldi ehk ajuinfarkti. Insuldi sümptomid tekitavad tavaliselt järsku ja nendeks on: Ühe kehapoole tuimus või nõrkus, mis oma raskusastmelt võib olla väga erinev — alates nõrkustundest ühes käes, lõpetades kogu kehapoole halvatusega.

Näo tuimustunne, mis võib põhjustada suunurgast liigse süljevoolu Pearinglus Suhtlemistakistus — takistus rääkimisel või jääb arusaamatuks, mida teised öelda tahavad Tasakaalu- ja koordinatsioonihäired Neelamistakistus Kui Sa arvad, et Sinul või kellelgi Su tuttaval on insult, siis kutsu koheselt kiirabi numbril Randmes on tõsiselt ebamugav ja valus tunne, justkui torked ja kerge surin.

Ma ei ole veel aru saanud kas asi on rohkem lihastes või kuskil veresoontes, igatahes on see kõik kohe peale nõela äravõtmist veenist. Pole varem sellise valuga kokkupuutunud, eriti see imelik surisev-valus tunne käes. Tegemist ei ole tromboosiga, kuna kaebused pole iseloomulikud tromboosile.

Kaljusaar Küsimus nr 84 Tere jalg läks paksuks ja nati punaseks arstid arstid arvasid et mul on roos kirjutati välja penitsiliini 10 päeva võtsin rohud ära aga midagi pole muutunud jalg on ikka paistes ja valulik eriti katsudes ja paistetus pole üle läinud …lisaks asun soomes. Kahjuks ma ei tea Soome meditsiini süsteemi korraldust. Kirjutan nii nagu Eestis tehakse. Kirjeldatud sümptomite alusel võib küll tegemist olla tromboosiga, eriti just aspektist, et antibiootikum pole 10 p jooksul aidanud.

Sel juhul kui kahtlus on tromboosile, tuleb diagnoosi kinnitamiseks või välistamiseks teha ultraheli doppler jalaveenidest. Meil Eestis võib patsient ise pöörduda EMO-sse erakorraline meditsiini osakond või suunab perearst kiirendatud korras st samal päeval kohe kahtluse tekkides ultraheli doppleri uuringule haigla EMO-sse.

Uuringu järel kui kinnitub süvaveenitromboosi diagnoos, alustatakse koheselt verd vedeldava raviga. Ma arvan, et Soomes saate ka pöörduda mõne haigla EMO-sse, kus tehakse see uuring. Parimaga, dr. Kaljusaar Küsimus nr 83 Tere. Olen aastane. Eile algas mõõdukas valu parema reie tagaküljel. Valu nagu oli aga ei osanud käega kompides seda kohta leida. Hiljem valu liikus rohkem tuhara poole.

Günekoloog Dr Ülle Kadastik - Kuivaks | Abiks uriinipidamatusega inimestele

Täna on valu praktiliselt tervel jalal, eriti annab see tunda põlve tagaküljel 10 cm kõrgemal ja 10 cm allpool.

Kuna valu on kaootiline ja mõõdukas, siis kõndida saan. Istudes on selline põletav tunne jalas sees. Jalatallal on tunda ka kerget surinat. Samuti tunnen istudes nagu kerget närvivalu tuhara all. Infoks veel juurde, et vahel lähevad mul samal jalal alt jala pealt veresooned paiste ja on peale vajutades valusad, enamasti möödub paari päevaga.

Kas mul võib olla praegu mingi närvivalu jalal või peaksin siiski selle valuga kuhugi veresoonte arstile pöörduma? Kuna mul isa suri aastaselt kopsu trombooliasse, siis kardan igasugust veresoontega haigusi. Palun pöörduge kas oma perearsti poole, kes suunab õige spetsialisti juurde. Kui kaebused on süvenenud, võib pöörduda ka Erakorralise meditsiini osakonda lähemasse haiglasse, kus saab siis veenitromboosi diagnostikat teha, seega kas diagnoos välistada või kinnitada ja tõenäoselt ka nõu, kuhu edasi pöörduda.

Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Parimaga dr. Kaljusaar Küsimus nr 82 Tere! Pöördun uuesti murega teie poole. Terve rasedusaeg ja 6 nädalat pärast sünnitamist kästi mul Marevan tablettide asemel süstida Clexanet. Aga kuidas ma süstidelt uuesti üle tablettidele hakkan minema? Kahjuks pean ennast jälle kordama ja paluma pöörduda arsti vastuvõtule, kes Teile tromboosi ravimid määras. See on arsti ülesanne ja vajab enam teadmisi kui patsient oma ravimitest ja haigustest teab.

Lisaks vajab otsustamist kaua Te seda ravi üldse vajate, sest Teie tromboositeema on jäänud mulle kogu aeg veidi segaseks ja otsuste tegemisel on vaja läbi vaadata kogu Teie senised haigulood ja seejärel saab teha objektiivse otsuse, aga läbi interneti ei ole see võimalik. Kaljusaar Küsimus nr 81 Tere. Olen 23 aastane naine.

Hakkasin paar päeva tagasi trenni tegema mis oli suuremalt osalt jalgadele just sääremarjadele. Olen teinud seda trenni ka kunagi enne aga peale seda korda läksid jalad natuke paiste. Kõndida ka hästi ei saa ,sest lihased on kanged alles. Seostasin paistetust ka sooja ilmaga kuna ma ei tööta praegu siis ei saa muus asi olla.

Kuigi tavaliselt oli suviti peale tööd tavaline probleem ,et jalad paistetasid suureks. Tavaliselt läks paistetus ööga üle aga sel korral mitte. Samuti võtan rasestumisvastaseid pille. Tromboosi korral on tavapäraselt turse ja lisaks valu ühes jalas, seega Teil tromboosi ei valu suitsetamises ja kõhu allosas. Miks jalad turses on, võib olla seotud trenniga või muude teguritega, millega soovitan esmalt pöörduda perearstile, kes tegeleb seejärel põhjuste selgitamisega.

Parimaga, Dr. Kaljusaar Küsimus nr 80 Tere. Olen 16 ja oma pikkuse kohta väga kõhn. Hiljuti hakkasin tegelema jooksmisega ja jalgadele tekkisid sinikad. Jalgu kuskile vastu pole ära löönud ja keegi ei peksa ka. Ma tahaksin teada kas ma võin edasi joosta ja millest need sinikad tekivad. Võite edasi jooksta nii nagu soovite. Tõenäoselt see pole haiguslik, aga perearsti juurde võib ikka minna oma muret kurtma, hea on teha siis mõni vereanalüüs, näiteks kliiniline veri.

Kaljusaar Küsimus nr 79 Tere! Kuidas ma tean, et mul on kõrgenenud tromboosirisk? Või on ehk kõigil rasedatel selle kõrgenenud risk? Olen aastane ja Kas on oluline võtta mingit ravimit hepariini või piisab sellest, et ma lennukis iga natukese aja tagant ringi jalutan, palju vett joon ja jalgadele harjutusi teen?

Raseduse ajal on kõigil naistel kõrgem tromboosirisk. Kui Teil puuduvad muud tromboosi soodustavad riskitegurid, siis ravijuhiste kohaselt rutiinselt kõikidele rasedatele hepraiini süsteid enne lennureisi ei tehta.

Kui te soovite personaalset nõustamist enda tromboosiriski tegurite suhtes, siis seda tehakse AS ITK tromboosikabinetis tromboosiõe poolt. Tromboosriski teguritest leiate infot ka meie kodulehel patsiendi rubriigist. Kaljusaar Küsimus nr 78 Tere, mul oli kaks aastat tagasi kopsutromboos praegu on rinnus valud kas see haigus võib tagasi tulla ja kas saab ilma perearsti saatekirjata tromboosi arsti juurde minna Haigus võib korduda. Tromboosispetsialisti juurde saab saatekirjaga.

Kui tervilik seisund halveneb kiiresti, siis võib erakorralise meditsiini osakonda pöörduda, kus tehakse uuringud ja selgitatakse välja kas on kopsuarteri trombemboolia või ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 77 Tere. Olen 23 aastane noor naine. Määrati Marevan ravi. Pindmised veenilaiendid kubemepiirkonnas ja osaliselt ka reiel jäid ja seda ei muutnud miski. Jäin rasedaks. Ja terve raseduseaeg süstisin Clexane. Nüüd on sünnitusest nädal ja mõned päevad juba on kubeme ja reie vahelises veenilaiendis justkui tükk sees ja see on kuskil 15 cm ulatuses kõvaks tõmmanud.

Kas tuleks pöörduda arsti juurde? Mis see olla võiks? Palun pöörduge EMO-sse, seal tehakse ultraheli doppler, seejärel saab öelda kas on tromboos või ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 76 8. Muid soodumusi ei tea olevat.

Minu mure on järgmine. Olen keskmise aktiivsusega jooksuharrastaja, ca 30 km jooksu nädalas. Lisaks on planeeritud juuli alguseks keskmäestikus üks jooksuvõistlus 21 km. Kas võin jätkata harjumuspärase jooksutreeninguga või peaksin selles midagi muutma. Ja kas juulikuine võistlus on normaalse riskiga? Achilleuse kõõluse operatsioonijärgselt pean tegelema ka pidevalt valu suitsetamises ja kõhu allosas. On siin mingeid vastunäidustusi?

Ette tänades. Teie kirjast saan aru, mis küünlad tsüstiidi naiste nime tegemist on värske süvaveenitromboosiga. Seega üldtunnustatud soovituste järgi ei soovitata aktiivset sportimist esimese kuu jooksul.

Mis on tromboos? « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Vajalik on kanda kompressioonsukka ning kindlasti on näidustatud regulaarne tavapärane liikumine, kuid aktiivsest spordist tuleks esialgu loobuda. Juuli kohta ei saa soovitusi anda toetudes ravijuhistele, kuna need selliseid soovitusi ei sisalda. Oma kogemusest ja praktikast saan vaid öelda, et mina soovitaksin juulikuise võistluse vahele jätta sel ajal Teil veel tromboosiravi kestab. Venitusharjutuste tegemiseks mingit vastunäidustust ei ole. Sukles Küsimus nr 75 Tere.

Üleeile õhtul trepist üles astudes tundsin parema jala sääremarjas järsku tugevat valu. Nagu oleks keegi kiviga või vasaraga tugeva hoobi andnud.

Käärisin püksisääre üles aga mingit jälge ei leidnud,ega pole seda tänase päevani näha. Valu sääremarjas oli nii tugev,et käia ei saanud. Abikaasa aitas voodini jõuda. Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades tundsin valu. Astudes toetuda ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal. Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes. Panin külmakott ja Valu suitsetamises ja kõhu allosas geeli. Istudes jalg ülespoole valu enam ei tundnud.

Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi. Astudes saan juba natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all.

valu suitsetamises ja kõhu allosas kuidas teha vanni kummeliga kui tsüstiit

Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu jalga. Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga? Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud. Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin kiirabi poole pöördunud.

Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud.

Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu. Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere.

Günekoloog Dr Ülle Kadastik

Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud. Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud.

  • Vere rohi uriinis
  • Küsimus, jällegi lingust.

Mul on raske hingata. Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud. Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne. Mentstratsioon on halb. Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada.

Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere!

valu suitsetamises ja kõhu allosas mudane ja väga särav uriin

Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega. Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki. Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad.

Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus.

Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta. Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde?

Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki. Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad?? Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja.

Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita. Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis valu suitsetamises ja kõhu allosas kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas.

Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil. Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid.

Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel. Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast. Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees.

Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust. Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti.

Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu.

Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi.

Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie valu suitsetamises ja kõhu allosas kulgu.

Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt. Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada.

valu suitsetamises ja kõhu allosas põletamine tupe ja valu kõhu allosas

Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga. Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.

Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis.

  1. Kuidas ravida tsüstiit ja koos
  2. Она потянулась к Дэвиду, но он исчез, и ее руки сомкнулись в пустоте.
  3. Valus pidevalt kõhu allosas paremal
  4. Должно быть, Клушар ослышался.
  5. Tugev valu kõhu all on valus
  6. Беккер убрал блокнот и ручку.

Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi. Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on valu suitsetamises ja kõhu allosas soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa.

Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla. Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen.

Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd.

Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada? Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil.

Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas.

Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi.

Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud. Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal? Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida.

Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet.

Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega valu suitsetamises ja kõhu allosas analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi skira abi tsüstiitiga endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul.

Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis.

Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub?

IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud. Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil.

INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole.

Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile.

Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta valu suitsetamises ja kõhu allosas ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud.

Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga. Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole. Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte?

Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile.

Kui pikalt valu suitsetamises ja kõhu allosas vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama. Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid.

Kolme lapse ema. Mul on diagnoositud stress pidamatus, kuid usun, et olukord on natuke hullem kui lihtsalt stressist tingitud pidamatus. Peale selle,et mul on hüppamisel, jooksmisel, aevastamisel, köhimisel jne piss pûksis, siis on mul ka niisama seistes ja istudes piss püksis.

St seda, et ma kohe tunnen kui niriseb. Koguaeg on sidemed all ja kui ei ole kodus ntx siis kahjuks ongi nii, et vahetan poole tunni tagant pükse. Stress pidamatus tekkis 7 a tagasi, peale teist sünnitust. Hullem varjant tekkis peale kolmanda lapse sündi, eelmisel aastal. Vaagnapõhjalihaste pingutustest kasu pole. Kas saab mind kuidagi aidata või peangi edasi kannatama? Stressuriinipidamatus ehk pingutusuriinipidamatus pole seotud stressiga.

Põhjuseks on kusitit toetavate ligamentide ja vaagnapõhjalihaste lõtvumine, nõrkus. Sageli on see seotud raseduse kuluga ja sünnitustega, olulist osa määrab ka laste sünnikaal üle 4kg.

Kolm peamist tromboosi põhjust on: Aeglane verevool Liigne verehüübivus V eresoone seina kahjustusMõnel juhul võib tromboos tekkida nende kolme faktori üheaegsel olemasolul. Need peamised kolm tromboosi põhjust on lahti seletatud allpool. Aeglane verevool Kui sa liigud vähe või üldse mitte, siis kipub veri kogunema allpool asetsevatesse kehaosadesse, tavaliselt jalgadesse. See pole enamasti probleemiks, sest kui hakkad uuesti liikuma, siis verevool kiireneb ja veri jaotub ühtlaselt kogu organismis.

Kindlasti on oluline naise lihastoonuse olemasolu, naise füüsiline aktiivsus, kehakaal, suitsetamine jne. Esialgu soovitakse alustada vaagnapõhjalihaste harjutustega, mis paljudel juhtudel ka aitab hästi. Selles perioodis vähenevad naissuguhormoonid, mis omakorda soodustab pingutusuriinipidamatuse süvenemist.

Põhjuseid on ka muid, äratoodud on põhilised. Kui regulaarne korda nädalas kindlate harjutuste sooritamine nädala vältel ei anna tulemust, siis soovitaks linguoperataiooni.

Selleks peate pöörduma günekolologile. Spetsiaalsed vaagnapõhjalihaste harjutused leiate internetist. Ainult tupepingutusest pole kasu. Urineerimishäired peale emaka ja munasarjade eemaldamist Olin onkoloogi jutul oktoobris ja ta soovitas mul günekoloogi juurde dr Hermlin pöörduda, sain aja alles uude aastasse 11 jaanuariks, et vahest ta paigaldab mulle mingisuguse nn LINGI. Mis see on ja kas see võiks mind aidata või saaks panna hoopiski kas põide mingi aparaat, mis pissivoogu annaks reguleerida.

Urineerimishäired on hästi erinevad ja ka ravi on erinev.