Liigu sisu juurde

Ja kui kiiresti peaks ma arsti juurde pöörduma? Mida teha, kuhu pöörduda? Äkki ongi põhjuseks see pikk lamamine.

Võimalik, et peate neid kandma mõlemal jalal või lihtsalt ühel jalal. Päeval peaksite oma kompressioonsukad kandma ja enne magamaminekut lahti võtma. Pange need hommikul uuesti esimese asjana selga. Uuringu järel kui kinnitub süvaveenitromboosi diagnoos, alustatakse koheselt verd vedeldava raviga. Ma valusalt kirjutada verevoolu, et Soomes saate ka pöörduda mõne haigla EMO-sse, kus tehakse see uuring. Parimaga, dr. Kaljusaar Küsimus nr 83 Tere. Olen aastane. Eile algas mõõdukas valu parema reie tagaküljel.

Valu nagu oli aga ei osanud käega kompides seda kohta leida. Hiljem valu liikus rohkem tuhara poole. Täna on valu praktiliselt tervel jalal, eriti annab see tunda põlve tagaküljel 10 cm kõrgemal ja 10 cm allpool. Kuna valu on kaootiline ja valusalt kirjutada verevoolu, siis kõndida saan. Istudes on selline põletav tunne jalas sees. Jalatallal on tunda ka kerget surinat. Samuti tunnen istudes nagu kerget närvivalu tuhara all. Infoks veel juurde, et vahel lähevad mul samal jalal alt jala pealt veresooned paiste ja on peale vajutades valusad, enamasti möödub paari päevaga.

Kui kaua peaksin oma vereringe parandamiseks kandma kompressioonsukki?

Kas mul võib olla praegu mingi närvivalu jalal või peaksin siiski selle valuga kuhugi veresoonte arstile pöörduma? Kuna mul isa suri aastaselt kopsu trombooliasse, siis kardan igasugust veresoontega haigusi. Palun pöörduge kas oma perearsti poole, kes suunab õige spetsialisti juurde. Kui kaebused on süvenenud, võib pöörduda ka Erakorralise meditsiini osakonda lähemasse haiglasse, valusalt kirjutada verevoolu saab siis veenitromboosi diagnostikat teha, seega kas diagnoos välistada või kinnitada ja tõenäoselt ka nõu, kuhu edasi pöörduda.

Parimaga dr. Kaljusaar Küsimus nr 82 Tere! Pöördun uuesti murega teie poole. Terve rasedusaeg ja 6 nädalat pärast sünnitamist kästi mul Marevan tablettide asemel süstida Clexanet. Aga kuidas ma süstidelt uuesti üle tablettidele hakkan minema?

Kahjuks pean ennast jälle kordama ja paluma pöörduda arsti vastuvõtule, kes Teile tromboosi ravimid määras.

See on arsti ülesanne ja vajab enam teadmisi kui patsient oma ravimitest ja haigustest teab. Valusalt kirjutada verevoolu vajab otsustamist kaua Te seda ravi üldse vajate, sest Teie tromboositeema on jäänud mulle kogu aeg veidi segaseks ja otsuste tegemisel on vaja läbi vaadata kogu Teie senised haigulood ja seejärel saab teha objektiivse otsuse, aga läbi interneti ei ole see võimalik. Kaljusaar Küsimus nr 81 Tere. Olen 23 aastane naine.

Hakkasin paar päeva tagasi trenni tegema mis oli suuremalt osalt jalgadele just sääremarjadele. Olen teinud seda trenni ka kunagi enne aga peale seda korda läksid jalad natuke paiste. Kõndida ka hästi ei saa ,sest lihased on kanged alles. Seostasin paistetust ka sooja ilmaga kuna ma ei tööta praegu siis ei saa muus asi olla.

Kuigi tavaliselt oli suviti peale tööd tavaline probleem ,et jalad paistetasid suureks.

KUI KAUA PEAKSIN OMA VERERINGE PARANDAMISEKS KANDMA KOMPRESSIOONSUKKI? - RAVIM -

Tavaliselt läks paistetus ööga üle aga sel korral mitte. Samuti võtan rasestumisvastaseid pille. Tromboosi korral on tavapäraselt turse ja lisaks valu ühes jalas, seega Teil tromboosi ei kahtlusta. Miks jalad turses on, võib olla seotud trenniga või muude teguritega, millega soovitan esmalt pöörduda perearstile, kes tegeleb seejärel põhjuste selgitamisega. Parimaga, Dr. Kaljusaar Küsimus nr 80 Tere. Olen 16 ja oma pikkuse kohta väga kõhn.

Hiljuti hakkasin tegelema jooksmisega ja jalgadele tekkisid sinikad. Jalgu kuskile vastu pole ära löönud ja keegi ei peksa ka. Ma tahaksin teada kas ma võin edasi joosta ja millest need sinikad tekivad. Võite edasi jooksta nii nagu soovite.

Tõenäoselt see pole haiguslik, aga perearsti juurde võib ikka minna oma muret kurtma, hea on teha siis mõni vereanalüüs, näiteks kliiniline veri. Kaljusaar Küsimus nr 79 Tere! Kuidas ma tean, et mul on kõrgenenud tromboosirisk? Või on ehk kõigil rasedatel selle kõrgenenud risk?

Olen aastane ja Kas on oluline võtta mingit ravimit hepariini või piisab sellest, et ma lennukis iga natukese aja tagant ringi jalutan, palju vett joon ja jalgadele harjutusi teen?

Raseduse ajal on kõigil valusalt kirjutada verevoolu kõrgem tromboosirisk. Kui Teil puuduvad muud tromboosi soodustavad riskitegurid, siis ravijuhiste kohaselt rutiinselt kõikidele rasedatele hepraiini süsteid enne lennureisi ei tehta. Kui te soovite personaalset nõustamist enda tromboosiriski tegurite suhtes, siis seda tehakse AS ITK tromboosikabinetis tromboosiõe poolt.

Tromboosriski teguritest leiate infot ka meie kodulehel patsiendi rubriigist.

Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Kaljusaar Küsimus nr 78 Tere, mul oli kaks aastat tagasi kopsutromboos praegu on rinnus valud kas see haigus võib tagasi tulla ja kas saab ilma perearsti saatekirjata valusalt kirjutada verevoolu arsti juurde minna Haigus võib korduda. Tromboosispetsialisti juurde saab saatekirjaga. Kui tervilik seisund halveneb kiiresti, siis võib erakorralise meditsiini osakonda pöörduda, kus tehakse uuringud ja selgitatakse välja kas on kopsuarteri trombemboolia või ei ole.

Kaljusaar Küsimus nr 77 Tere. Olen 23 aastane noor naine. Määrati Marevan ravi. Pindmised veenilaiendid kubemepiirkonnas ja osaliselt ka reiel jäid ja seda ei muutnud miski.

Jäin rasedaks. Ja terve raseduseaeg süstisin Clexane. Nüüd on sünnitusest nädal ja mõned päevad juba on kubeme ja reie vahelises veenilaiendis justkui tükk sees ja see on kuskil 15 cm ulatuses kõvaks tõmmanud.

Kas tuleks pöörduda arsti juurde? Mis see olla võiks?

Palun pöörduge EMO-sse, seal tehakse ultraheli doppler, seejärel saab öelda kas on tromboos või ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 76 8. Muid soodumusi ei tea olevat. Minu mure on järgmine. Olen keskmise aktiivsusega jooksuharrastaja, ca 30 km jooksu nädalas.

Lisaks on planeeritud juuli alguseks keskmäestikus üks jooksuvõistlus 21 km. Kas võin jätkata harjumuspärase jooksutreeninguga või peaksin selles midagi muutma.

Ja kas juulikuine võistlus on normaalse riskiga? Achilleuse kõõluse operatsioonijärgselt pean tegelema ka pidevalt venitusharjutustega. On siin mingeid vastunäidustusi? Ette tänades. Teie kirjast saan aru, et tegemist on värske süvaveenitromboosiga. Seega üldtunnustatud soovituste järgi ei soovitata aktiivset sportimist esimese kuu jooksul. Vajalik on kanda kompressioonsukka valusalt kirjutada verevoolu kindlasti on näidustatud regulaarne tavapärane liikumine, kuid aktiivsest spordist tuleks esialgu loobuda.

  • Autor: Helle Leesik Kopsuemboolia all mõistetakse kopsuveresoonte ummistumist mingi siirdtopise ehk emboliga.
  •  Хм-м… - пробурчал Хейл с набитым ртом.
  • Kui tsüstiit tõmbab põhja

Juuli kohta ei saa soovitusi anda toetudes ravijuhistele, kuna need selliseid soovitusi ei sisalda. Oma kogemusest ja praktikast saan vaid öelda, et mina soovitaksin juulikuise võistluse vahele jätta sel ajal Teil veel tromboosiravi kestab. Venitusharjutuste tegemiseks mingit vastunäidustust ei ole.

Kui teile on välja kirjutatud survesukad haigusele, mis mõjutab teie vereringet, peate võib-olla kandma neid mitu aastat või mõnel juhul kogu ülejäänud elu. Milleks on kompressioonsukad? Kompressioonsukad on spetsiaalselt välja töötatud teie säärte survestamiseks, aidates säilitada verevoolu ning vähendada ebamugavust ja turset. Perearst võib need teile välja kirjutada, kui teil on haigus, mis põhjustab jalgade kehva verevoolu, näiteks: veenilaiendid paistes ja suurenenud veenid lümfödeem kui teie keha koed paisuvad valusalt Kompressioonsukkade kandmine Kompressioonsukad on erineva suuruse, pikkuse ja värviga.

Sukles Küsimus nr 75 Tere. Üleeile õhtul trepist üles astudes tundsin parema jala sääremarjas järsku tugevat valu. Nagu oleks keegi kiviga või vasaraga tugeva hoobi andnud.

Käärisin püksisääre üles aga mingit jälge ei leidnud,ega pole seda tänase valusalt kirjutada verevoolu näha. Valu sääremarjas oli nii tugev,et käia ei saanud. Abikaasa aitas voodini jõuda. Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades tundsin valu. Astudes valusalt kirjutada verevoolu ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal.

Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes. Panin külmakott ja Arnicare geeli. Istudes jalg ülespoole valu enam ei tundnud.

Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi. Astudes saan juba natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all. Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu jalga. Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga? Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud.

Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin kiirabi poole pöördunud. Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud. Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu.

Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere. Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud. Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata. Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud.

  • Kopsuemboolia | Haiguste ABC - ldf.ee
  • Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.
  • Arstide nõuanded, tervisetestid ja -teenused.
  • Menstruatsioon liiga pikk Tere.
  • Valu urineerimise pärast jalgrattasõit

Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne.

  1. Paljud valu kõhuga naistel vasakul
  2.  С какой стати он должен на него смотреть? - спросил .
  3. Tõmmates valu allosas kõhu ja valiku läbipaistev
  4.  - Не думаю, что это ключ.
  5.  Да.

Mentstratsioon on halb. Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega.

Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki. Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti.

multšimine ja tsüstiit

Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad. Öösiti on ka jalad krampi kiskunud.

Cardiovascular System Overview, Animation

Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta. Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha valusalt kirjutada verevoolu teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki.

Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad??

munatide põletik uriinis

Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita.

ravi tsüstiit parim antibiootikum

Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas.

Oimuarteripõletik | Haiguste ABC - ldf.ee

Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil. Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr.

mis haigus on naised sagedane urineerimine

Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste.

Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel. Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks.

Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast. Pradaxa valusalt kirjutada verevoolu igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees. Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot.

tsüstiidi ravi ei ole antibiootikumid

INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust.

Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti.

Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu. Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist.

Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi. Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob.

INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi valusalt kirjutada verevoolu raviarst personaalselt.

Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada. Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga. Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba.

Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Valusalt kirjutada verevoolu paremal.

Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis.

Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi. Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis.

Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa.

Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla. Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda.

Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda. Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna valusalt kirjutada verevoolu ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile.

Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada? Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema.

Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas. Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides.

Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Pillide foonil ovulatsiooni ei toimu ja emaka limaskest on õhem. Kui te võtsite unustatud pilli 12 tunni jooksul järgi Raseduse soov Tere Sooviks teada kas krooniline kurgumandlipõletik võib mõjutada rasedaks jäämist?

Nimelt soovin uuesti proovida rasedaks jääda mis ei valusalt kirjutada verevoolu kerge protsess minu jaoks ,aga mul juba aastaid Vastas dr Ülle Kadastik Tere, Krooniline kurgumandlite põletik on haigus, mis raseduse ajal võib ägeneda, sest organismi valusalt kirjutada verevoolu on allasurutud olekus. Keha on haigusega võitlemise asemel keskendunud raseduse säilitamisele.

Kõrge prolaktiin Tere, Naistearst tegi hunnik analüüse seoses sellega, et ei õnnestu rasedaks jääda ja tuli välja, et prolaktiini tase on kõrgem, kui peaks olema. Vastas dr Anu Ambos Tere! Trombemboolia kahtluse korral tuleb haiget uurida võimaliku veenipõletiku ja vigastuste suhtes. Sonograafilise uuringuga saab kindlaks teha trombide esinemist alajäsemete veenides. Kopsuembooliahaige vajab rahu, talle antakse hingata hapnikku.

Valu puhul on vajalikud valuvaigistid. Tromb kas lõhustatakse vastavate ravimitega või eriolukorras eemaldatakse kirurgiliselt. Esmatähtis on kindlaks teha trombi lähtekoht ja takistada uute embolite teket, andes haigele hüübivust vähendavaid ravimeid pikema aja jooksul.

Õhkemboolia kahtluse korral tuleks lamaval haigel jalad kõrgemale tõsta — õhk tõuseb üles. Rasvemboolia puhul põhjuslikku ravi ei tunta. Kui on tegemist suurema veresoone sulgusega, võib surm järgneda mõne minuti jooksul.